TESTIMONIALS                                        

It is never too late to live the life you want to live
George Eliot

Snel terugkomen bij jezelf
Er brak voor mij een stormachtige levensfase aan.
Oude structuren werden weggeblazen. Vaste grond onder mijn voeten sloeg weg. Ik stond er alleen voor en zag door de bomen het bos niet meer. Wie luistert er dan naar je? Wie geeft raad?
Ik vond Piet via zijn website en het eerste gesprek was als een warm bad. Ik zat bij een rustige senior die net zo zorgvuldig luistert als spreekt. Een veilig gevoel.
Ik kon alles zeggen wat ik wilde zeggen. Sterker nog: na dat eerste gesprek realiseerde ik mij dat ik veel meer had gezegd dan ik dacht dat ik had kunnen zeggen. Met zijn rustige en begripvolle benadering haalt Piet ongemerkt meer uit je dan je denkt.
Ook valt Piet je niet lastig met de nieuwste theorietjes en trucjes, maar vertrouwt hij liever op zijn jarenlange ervaring als coach. Je voelt dus dat het om jou gaat. Je bent geen ‘geval’ dat in een hokje moet passen. Piet werkt ook supersnel. Tijdens de sessies zorgt hij ervoor dat je niet afdwaalt, hij houdt het gesprek op koers en pelt kalm maar vastberaden door tot hij de kern van je verhaal heeft blootgelegd. Natuurlijk verwacht Piet ook iets van jou. Wat ik je te bieden heb is geen bezigheidstherapie, zei hij mij eens. Dus je krijgt pittige huiswerkopdrachten van hem en je moet in het diepe durven duiken, anders werkt het niet. Dankzij Piet heb ik gauw mijn draai weer teruggevonden. Wat goed en niet goed voor je is, dat weet je natuurlijk zelf het beste. Maar soms zie je het gewoon even niet meer. 
Piet helpt je dan, om weer snel terug te komen bij jezelf. 
J.v.L., Alkmaar.

the-banquet.jpg

Commitment, focus en waardevolle inzichten
In mijn zoektocht op het internet naar een passende coach vond ik de site van Piet. Ik zocht iemand die mij zou kunnen ondersteunen bij het vinden van de juiste baan. Ik had een twee maanden durende reis achter de rug, mijn baan opgezegd en was zoekend naar een passende volgende stap. Na vijf jaar werkervaring vond ik het nodig om ook te gaan werken aan meer plezier, zingeving en voldoening in mijn werk.
Hoe hiermee te beginnen was mijn grootste obstakel. 
De website van Piet was een welkome eerste kennismaking. De beloften resultaatgericht, no-nonsense en pragmatisch spraken mij enorm aan en ik besloot te bellen voor een intake. Er werd direct opgenomen en binnen enkele dagen kon ik terecht. Enorm prettig om in het geval van een probleem en hulpvraag zo snel antwoord te krijgen. De intake was zeer prettig, helder en duidelijk. 
In slechts een paar sessies en opdrachten heeft Piet mij bewogen van vraag, naar bezinning en tenslotte naar actie.
Piet is in staat om een heel duidelijk onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken en weet daarmee direct tot de kern te komen. De ondersteunende opdrachten zijn een zeer prettige confrontatie en bieden handvat tot het vinden van antwoorden. De sessies met Piet waren to the point, met groot commitment en zeer constructief. Ik vond het een groot plezier om op deze manier meer te leren over mijzelf en binnen een relatief korte periode meer duidelijkheid en focus te ontwikkelen ten aanzien van mijn vervolgstappen naar het vinden van de juiste baan. 
Ik kijk terug op een waardevolle periode. De sessies met Piet en de opdrachten hebben mijn vraag van dit moment beantwoord en bieden daarnaast een goed inzicht en goede basis om op terug te kunnen vallen.
C.H.A., Alkmaar

Met meer liefde naar mezelf kijken
Toevallig kwam ik in contact met Piet. Geanimeerd spraken we over de dingen die ons bezighielden. ‘Als je ooit zou willen praten…’  zei Piet aan het eind van de avond  –  en hij reikte me zijn visitekaartje aan. 
Een paar maanden later meldde ik me bij hem.
Die gesprekken beschouwde ik als een vorm van luxe; zo groot waren mijn problemen naar mijn eigen mening niet. Maar al tijdens de tweede sessie maakte Piet een opmerking die me in het hart trof en waarmee hij de kern van allerlei vage én concrete gevoelens van onvrede blootlegde.
In de weken die volgden, leidde hij me in een beperkt aantal sessies naar een manier om met meer liefde naar mezelf te kijken.
Dat hij daarbij wist aan te sluiten bij mijn persoonlijke levensovertuiging heb ik als een groot en blijvend geschenk ervaren. 
B.A., Utrecht.

 


Gesloten deuren weer geopend
Het was voor ons een zeer bewogen jaar.
Wij stonden op een T-splitsing en waren sterk geneigd ieder een andere kant op te gaan. We wisten samen niet meer hoe dezelfde weg te bewandelen, we hadden sterk de behoefte aan stoplichten en richtingwijzers.
Die heeft Piet ons aangereikt en hij heeft de voor ons gesloten deuren weer geopend. 
Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn warme aandacht, zijn wijsheid en zijn wil een mens voor mensen te zijn. 
Elke dag gaat het nog steeds beter en we kijken weer uit naar de toekomst. In plaats van met de ruggen naar elkaar toe staan, omarmen wij elkaar weer. 
 B.M. &  E.T., Den Haag


Praktisch en toekomstgericht
Piet Claeys is een praktisch ingestelde en toekomstgerichte coach. Hij laat je je verborgen drijfveren en talenten (her)vinden en trekt je met duidelijke opdrachten weer in het spoor. Professioneel, ervaren, discreet en met humor.
Piet beschikt, met zijn lange ervaring als psycholoog en coach binnen de overheid, over een zeer goed gevoel voor politiek-ambtelijke verhoudingen en weet hoe het functioneren aan de top van een organisatie ‘werkt’. Hij heeft een professionele en heel persoonlijke aanpak.
U.J.K., Den Haag.
 


Vlug en helder naar de opgaande weg geleid
Toen ik weer last kreeg van depressieve stemmingen en sombere gevoelens over mijn werk en leven (een oud probleem) ben ik op zoek gegaan naar een psychotherapeut, die mij wellicht wat ‘verlichting’ kon brengen. Via wat googelen ben ik terecht gekomen bij Piet Claeys en ik moet u zeggen dat het een bijzondere ervaring is om met hem te praten. Piet Claeys is een rustige, charmante en vriendelijke man, die de professionele gave heeft zeer goed en rustig te kunnen luisteren, daarna zeer gericht iets te vragen of uit te leggen en je dan op een heel prettige manier geregeld naar andere gezichtspunten te leiden. Mede daardoor was er in het eerste gesprek meteen een goed contact, wat in de vervolggesprekken alleen maar hechter werd. 
Piet Claeys heeft een uiterst praktische en gestructureerde werkwijze, gaat minder op het verleden in, maar meer op het heden om van daar uit samen te werken. Deze werkwijze was bij mij zeer succesvol, want al na vier gesprekken was ik veel positiever over mijn mogelijkheden en had minder last van negatieve stemmingen.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik mij gelukkig kan prijzen Piet Claeys ontmoet te hebben, want nog niet eerder had een therapeut zo vlug en zo helder mij weer naar de opgaande weg geleid. 
C.B., Amsterdam.
 

He gave me my life back
My personal and professional lives were on the point of total collapse.
My marriage of over 30 years was falling apart. As an Englishman in the Netherlands, I was completely adrift in a foreign country and culture and felt it would be impossible to find anyone with whom I could truly communicate, especially after a desastrous session with one ‘ therapist ‘ who seemed to need more help than I did. And then a friend recommended me to Piet. He listened to me with intense concentration and concern. He asked apparently simple and straightforward questions and in less than an hour he had opened my mind to recognize and confront my problems frankly and without fear. 
At the end of the session he said: “I want to help you get your life back.” And I knew he meant every word – it wasn’t just a professional line he was feeding me. He, Piet, sincerely wanted me to get back in control of my life and to really love life again. By the end of my next session, I knew exactly what I wanted to do. It would not be easy but it would be my life.
Since then, I have seen him a couple more times and, without my asking him to, he has sent me messages of encouragement and support at key moments that he knew would be hard for me to confront.
And now, I know I have my life back and I have three people to thank for it: the woman I love, Piet and, of course, me, the man Piet re-introduced me to. 
R. J. H., Den Haag
 

Nieuwe, verrassende invalshoeken ontdekken
Ik nam met Piet contact op om mijn effectiviteit als wetenschapper/onderzoeker te vergroten. Hij wist al snel de blokkades, die mijn efficiënt functioneren belemmeren, op te sporen. Deze blokkades vloeiden voor een groot deel voort uit negatieve ervaringen in mijn privé-leven.
De sessies waren voor mij uiterst verhelderend.
Piet is een subtiele waarnemer en luisteraar, die heel snel een vinger achter de problemen krijgt. Hij heeft mij bewust gemaakt van mijn niet altijd adequaat gedrag op bepaalde gebieden in mijn leven en hij heeft mij nieuwe, soms verrassende, invalshoeken laten ontdekken waarmee ik een slag kon maken en goed mee verder kon. 
G.J.F., Amsterdam.

Houvast en focus vinden
Ik heb Piet leren kennen als iemand die warmte en diepgaande interesse in je persoon koppelt aan een rijkdom aan kennis en ervaring. Daardoor heeft hij een natuurlijke autoriteit. Hij heeft mij, in een voor mij hectische en zware periode, houvast en focus gegeven. 
J.M.H., Amsterdam.
 

Gewoon zelf het licht weer aandoen
Vanuit een donkere periode in mijn leven heeft Piet mij in een aantal sessies gestimuleerd om terug te keren naar mijn kracht en energie. Ik voelde mij vanaf de start gelijk veilig, op mijn gemak om mijn verhaal te doen. En om stap voor stap terug te vinden wat mij inspireert en gelukkig maakt.
Piet luistert. Hij brengt zijn eigen ervaringen in. Hij leeft mee op zijn authentieke, rustige manier. Soms door geduldig vragen te stellen, soms door de discussie aan te gaan, te confronteren. Dan weer met praktische suggesties en concrete opdrachten. Altijd op een manier waardoor ik zelf de regie kon blijven houden. Terugkijkend constateer ik: via Piet heb ik gewoon zelf het licht weer aangedaan.
E.J.F. , Dordrecht.

 Je ultieme reis is de reis naar jezelf

Meer testimonials?


Een korte toelichting op mijn keuze voor de schilderijen van René Magritte (º Lessen 1898 - ✝ Schaarbeek 1967)
Het intrigerend surrealisme en de ingetogen humor van de schilderijen van Magritte zijn voor mij zeer inspirerend.
Magritte roept een fascinerende meta-realiteit op. Ook appelleert hij aan mijn Vlaams-Belgische roots. 
Daarom past, voor mijn gevoel, de evocatieve wereld van Magritte goed bij mijn website,

Ontwerp website | Sofie Hendrickx - Laarne (B)
Illustraties | schilderijen van René Magritte - (B)
Foto Piet Claeys | Marjanne Sint - Amsterdam (NL)
Tekst | Piet Claeys - Amsterdam (NL)